Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie of SEO (search engine optimalisation) is een goedkope manier om meer bezoekers naar uw website te krijgen. Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van je website zodat deze beter vindbaar wordt in de zoekmachines. Aangezien in Nederland Google de zoekmachine is met een marktaandeel van meer dan 90%, richten wij ons in de optimalisatie voornamelijk op Google.

Zoekwoorden

Samen bepalen we welke zoekwoorden voor uw website en bedrijf belangrijk zijn. Daarnaast bekijken we met welke zoekwoorden we het beste resultaat kunnen behalen. Het beste resultaat betekent niet altijd de meeste bezoekers, het gaat om de bezoekers die het beste converteren, oftewel die uiteindelijk doen waar het u om gaat. Bijvoorbeeld het maken van een afspraak, of zich inschrijven voor uw nieuwsbrief. Ook houden we rekening met de concurrentie op de verschillende keywords. Zo komen we samen tot een zoekwoordenlijst waar we mee aan de slag kunnen.

Linkbuilding

Externe linkbuilding
Voor Google is het van belang dat er veel websites naar uw website linken. Daarbij speelt ook de relevantie mee, wanneer een website over computers linkt naar uw massagepraktijk wordt dat door Google als minder relevant ervaren en dus als minder belangrijk. Er bestaan tegenwoordig veel verschillende technieken om snel veel links naar je website te krijgen. Doe dat NIET! Google houdt hier niet van. Het is niet “natuurlijk” als een website plotseling ontzettend veel links krijgt en het kan u een penalty door Google opleveren, waardoor de website (tijdelijk) helemaal niet vindbaar is.

Laat het aantal links natuurlijk groeien, wanneer iemand vindt dat uw website goede content levert, zal hij hiernaartoe linken. Gewoon, omdat hij vindt dat zijn bezoekers er echt iets aan hebben. Op deze manier zal het aantal en soort links natuurlijk groeien.

Interne linkbuilding
Ook binnen je eigen website is het belangrijk dat de linkstructuur goed in elkaar zit. Google kan dan onderscheiden welke pagina's het meest belangrijk zijn en voor welke zoekwoorden.

Graag maken we een afspraak om uw website te optimaliseren voor de zoekmachines!
Bel ons: 06-28854032.

Afspraak maken?

Graag gaan wij met u in gesprek om samen te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.